Schildercursus

Les 14 Rozen in Abstract

Heb je al eens wat lessen van onze cursus geprobeerd? Dan ben je er vast en zeker achter gekomen dat deze methode goed werkt. Hoe komt dat? Wat is het voordeel van “Leer schilderen als een meester” ten opzichte van andere, wellicht goedkopere of zelfs gratis cursussen?

We vroegen Michel van den Einden wat voor hem de grootste uitdaging was toen hij ruim 30 jaar geleden begon met lesgeven. Zijn Somerense Schilderschool werd al snel een succes en een begrip in Brabant en omstreken.

“Niet het bijbrengen van technieken was het moeilijkste, want iedereen kan leren schilderen,” vertelde Michel laatst. “Maar het losmaken en ontwikkelen van het creatieve vermogen van mijn leerlingen, dat is het allermoeilijkste, maar als dat lukt ook het allermooiste.”

Daarom is “Leer schilderen als een meester” een uitgebalanceerde cursus geworden. Makkelijk beginnen, basisvaardigheden trainen aan de hand van realisme, landschappen waarvan we allemaal weten hoe die er uit moeten zien. Door de eerste lessen krijg je de smaak van het schilderen te pakken, de goede resultaten en mooie eerste kunstwerkjes inspireren echt.

Maar dan komt de moeilijkheid, het beginnen met creëren, met het jezelf en je gevoelens uiten door middel van verf op een doek. En natuurlijk is ook dat te trainen. Dat blijkt wel uit de vele moderne, impressionistische, abstracte en surrealistische lessen die de cursus rijk is. Atelier 08 rozen in abstract (1)

Dat deze lessen opvallend zijn blijkt wel uit het feit dat meerdere malen losse lessen gepubliceerd zijn in vaktijdschriften. Zo verscheen in het September/Oktober nummer van Atelier van 2008, Les 14 – Rozen in Abstract.

Deze les die uitgewerkt wordt met acrylverf is door vele kunstenaars nagemaakt. Even googlen leverde ons verschillende resultaten op. Zelfs op websites waarop workshops en cursussen aangeboden worden, vonden we Michels Rozen in abstract. Een mooi voorbeeld dus van hoe “Leer schilderen als een meester” niet alleen focust op de techniek van hoe te schilderen, maar ook op het ontwikkelen van kleurgevoel en inspiratie.

Heb jij  les 14 al? Zo niet dan is het echt een aanrader! Bestel nu met 10% kassakorting met de code die je vindt op de pagina “Extra!” nadat je ingelogd bent.

Veel schilderplezier,

Het team van Onlinelerenschilderen.nl

Atelier 08 Rozen in abstract (2)

Atelier 08 Rozen in abstract (3)

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie